HOOP doet leven

De cel van CO7 heeft het voorbije jaar het religieuze erfgoed niet links laten liggen. Het geeft ons wat HOOP. Gedane zaken hebben echter geen keer. We hopen stilletjes dat onze inventarisatie de partners in Scherpenheuvel en miskom zal helpen om de kunde ook voor hun eigen depositum zullen gebruiken. In het verlengde hiervan zijn we ook fier dat de eventuele studax die Mgr. Six zou willen bestuderen het wijdingsprentje ervan kan ophalen. Eenvoudig account op onze website/prentjes.

schildsixvlamertinge
sixwijdingsprentje

Het is onze vaste overtuiging en onze missie om de geïnteresseerden wat we aan kennis verzamelden door te geven.

De bijbelse themata onderhouden we op de geëigende website en facebook.

En van de eerste dagen van het jaar mochten we ons register open trekken. Jan, de pelgrim, van Scherpenheuvel zocht materiaal voor de komende tentoonstelling. Hij was bijzonder gelukkig de reliek en vooral de akte van een reliek in onze collectie terug te vinden. Een koud kunstje voor wie onze databank raadpleegt.

014006015

ALs er nog zoekers zijn in de duizenden voorwerpen kan je de digitale foto opsporen soms enkel met één zoekterm.

Ons inventarisnummer geeft het jaartal aan en de code van de inschrijving. Oh, ja! Een beetje oud schrift en wat Latijn om te weten dat er zilver meegemoeid is en een christal (1842)

De vzw is vast besloten de activiteiten verder te zetten. We zoeken wel jonge mensne die het erfgoed genegen zijn en met de moderne apparatuur vertrouwd zijn. We zijn geen driemal zeven mee, wel twee maal zeven (77) voor het ogenblik, maar onze bestuursploeg zou jong bloed kunnen gebruiken en we weten dat onze site een revoltionnaire beurt zou kunnen verdragen. Voelt er iemand zich geropen? aloysiusreliek
   
We gebruiken cookies voor login-sessies om je gebruikservaring te verhogen.